måndag 22 augusti 2011

Raset!

Vi förlorade förnedrande stort mot Uppsala som vi slog på hemmaplan. Hur kom det sig?
Under hela säsongen har vi haft lite folk i truppen men alla har kämpat på och det har kommit in några stycken till. Vi har hela tiden fått förlitat oss på att U-19 spelare kommer in i truppen och förstärker.

Det som är tråkigt är att läsa kommentarer om att nu har Västerås rasat ihop och där fick ni för att ni bytte HC så nära inpå säsongen. Men så är det väl alltid, det finns alltid belackare där ute som bara väntar på att få hacka på föreningar som satsar och uttalat ska upp i Superserien. Man ska inte sticka ut i mellanmjölkens land....

Men om vi nu tittar på ren fakta och inte blandar in känslor och rykten så ligger det till så här:
Av alla spelare som vi har haft tillgång till under säsongen så var följande borta under denna match.

4 stycken har åkt till college (alla starters)
1 utlandsstudier (starter)
1 JEM (starter)
4 långtidsskadade (alla starters)
2 "vanligt" skadade (en starter)
2 arbete (en starter)
5 sjuka (två starter)

Av dessa 14 starters så är det: QB 1 och 2, WR 1-4, RB 1 och 2, 2 O-line, DB 2 och 3, LB 1 och 2 och så vidare.
Med dessa siffror i handen så blir det mer en fantastisk bedrift att de kunde fullfölja matchen. Jag är helt säker på att det inte finns ett enda lag i Sverige som kan hålla en bra standard med 14 ordinarie starters borta, därav alla offense skillsspelarna. Nu ska ingen skugga falla på de tappra 15 som genomförde matchen, de kämpade på.

Nu är situationen så här och vi får utvärdera hela säsongen när den är slut och reparera misstag för att komma tillbaka ännu starkare till nästa år.
Men först har vi åtminstone en match kvar och det är mot Arlanda B på söndag. I våras skulle det blivit en enkel match men med tanke på alla comebackande spelare i Arlanda och med vårt tapp så kanske det till och med är fördel Arlanda.

En sak är i alla fall säker, vi kommer inte att lägga oss ner och dö utan vi ser detta som en lärdom och ska göra allt för att detta inte ska ske igen! Vi är ju trots allt det enda laget utanför Superserien som har ett U-19 lag i seriespel (och Djurgården som inte har något seniorlag)! Självklart har vi dessutom lag i U-17, U-15, U-13 och U-11!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar